Ensiapukurssi

Ensiapukurssi

ENSIAPUKURSSI

Kurssilla käsitellään hätäensiavun ja ensiavun jatkotoimenpiteiden antamisen tausta- ja perustietoja. Näiden tietojen avulla on helpompi ymmärtää miksi roolisi ensiavun antajana on keskeinen ensiapua tarvitseville. Kurssilla opetellaan käyttämään automaattista defibrilaattoria, jolla palautetaan sydämen normaali toimintarytmi. Kurssista saa EFR-kortin, joka on voimassa kaksi vuotta. Koulutus on kansainvälinen ensiapukoulutus (EFR Emergency First Response). Ensiapukurssi sekä oppikirja ovat suomenkielisiä. Kaikki kurssilla opetettavat ensiaputaidot käydään läpi askel askeleelta kurssijohtajan johdolla.

Aika ja paikka

Koulutusaika ja paikka sopimuksen mukaan.

Kurssin sisältö

Teoria:

  • Hädässä olevan auttaminen, tunnista henkeä uhkaavat tilanteet, hätäensiavun toimenpiteet ja ensiavun jatkotoimenpiteet

Käytännön harjoitukset:

  • Onnettomuustilannepaikan tilannearvio.
  • Hätäensiapu (suojautuminen, ensiarviointi, painelu puhalluselvytys, tukehtumaisillaan olevan auttaminen, suuren verenvuodon hallinta shokin hoito, selkäydinvaurioisen ensiapu ja automaattisen ulkoisen defibrillaatorin käyttö).
  • Ensiavun jatkotoimenpiteet (vamman arviointi, sairaustapauksen arviointi, sidokset, palovammat, sijoiltaanmenojen ja murtumien tukeminen).

Aki Perho Puh. 0442944434
aki.perho@suomen-tulityot.fi

Varaa kurssi!